maandag 3 januari 2011

Muziek keuze peuter en kleuter mannen

Er was een tijd dat ik dacht dat we de muziek keuze tot de pubertijd van onze onze kinderen wel konden sturen. Maar helaas is gebleken dat we daar totaal geen enkele invloed op hebben. Toch denk ik dat we de mannen een goede richting in hebben gestuurd. De eerste jaren van merijn stonden vooral in het teken van Dirk Scheele
we zijn een aantal zelfs naar concerten van hem geweest. Merijn stond met zijn kindergitaar mee te swingen in de kamer als we een cd op zette.

Uiteraard werd Xander daar behoorlijk in meegenomen.

Nu merijn ouder wordt (hij is nu 5 1/2 jaar) begint hij echt zijn eigen muziek voorkeuren te krijgen en het leuke is dat Xander (3 1/2) daar volledig in meegaat. Zo liggen hier nu echt kinder cd's met serieuze muziek. Hoog in de hitlijsten staan bijvoorbeeld Ralph Mackenbach
met nummers als Click Clack en Wicki de Viking.. Uiteraard doen de dames Senna & Anna het ook super met hun my family ofschoon ik dit laatste liedje niet echt heel erg leuk vind.

Er was een ander mini zangertje op dat junior songfestival die niet echt lekker zong live, maar het nummertje wat hij te horen bracht wordt hier grijs gedraaid. Mano is wat ons betreft de winnaar geweest van de nationale feestje met het nummer ga niet meer weg.

Maar mijn persoonlijk absolute nummer 1 van de kinderhits van dit moment van het kinder trio Lisa, Amy & Shelley met het nummer fout ventje..

Toch zijn er ook plaatjes of artisten waar ik weinig of helemaal niets heb. Zo vind ik dat liedje van sieneke echt verschrikkelijk, toch kunnen de kinderen deze volgens mij wel waarderen. Maar waar ik echt een hekel aan heb is Justin Bieber.. Wat een verschrikking, toch vinden zowel Merijn als Xander zijn liedjes leuk. Ja en dan moet je er af en toe toch aan geloven... brr1 opmerking:

Dutchman in NJ zei

Bieber doet ook pijn aan mijn oren. Wij zijn inmiddels doorgegroeid van Hanna Montana naar Taylor Swift......