maandag 18 augustus 2008

Hoogspanning bij, in en door ons huis

Ik had nooit gedacht dat ik de spanning zo zou voelen. Het heeft ons met de verkoop van ons huis tot nu toe niet zo meegezeten. Een kort resumé, vanaf het moment dat ons huis op funda was geplaatst, hadden we gelijk aanloop. Gelijk drie kijkers hadden directe belangstelling, waarvan twee een bod uit brachten. Het stel dat al eerste de bieding startte kocht uiteindelijk ons huis. Wij tekenden direct het voorlopige koopcontract. Maar op dag maar onze kopers tekenden uiteindelijk het contract niet omdat ze direct te horen kregen dat ze de financiering niet rond kregen.

Het stel dat het andere bod had uitgebracht had ondertussen een huis gekocht in Almere buiten en de derde geïnteresseerde had een huis gekocht vier woningen verderop.

Vlak voor onze vakantie kwam er nog een bezichtiging en gedurende onze vakantie werd mondeling de prijs afgesproken. Toen we terug kwamen eind juni tekenden we wederom het voorlopige koopcontract, ook onze kopers tekenden deze vrij snel. We dachten dus dat alles goed zat, nadat de bedenktijd over was, gingen we weer bieden op het huis waar we eerder veliefd op waren geworden. Deze biedingen gingen vlot en gelukkig wisten we wat onze financiele grens was.

Omdat we ons huis gekocht hadden nadat we ons huis verkocht hadden liep alles gezond achter elkaar aan. op de dag dat het financiele beding afliep kregen we belletje, de financiering was nog niet rond, maar het zag er goed uit, ze wilden 10 dagen extra, uiteraard gingen we daar mee akkoord. Weer tien dagen in spanning. Twee dagen voordat dit termijn verliep, was er weer contact met onze makelaar, je raadt het al, weer 10 dagen spanning.

Ondertussen zijn we 8 dagen onderweg na deze tweede verlengingen, we zijn druk bezig met de eerste grote bestellingen voor ons huis, ramen, keukens, loodgieters... Maar het blijft een kleine zorg dat ons huis nog niet echt verkocht is. Het is waarschijnlijk de onzekerheid die me zo in spanning brengt, het zou me zo veel goed doen als ik weet dat het goed zit.

Afwachten maar, nog twee nachtjes...

Geen opmerkingen: