woensdag 10 juni 2009

Eurodisney Resort Paris 2009 [dag 2]

De eerste nacht in het hotel was na verwachting geen makkelijke. Het was de eerste keer dat we de nacht in een hotel doorbrachten met zijn vieren. Het was voor Xander de eerste keer. Zo kregen we minder slaap dan we van te voren gehoopt hadden en waren we ook redelijk vroeg wakker.

Het ontbijt was een drama, de kinderen wouden niet eten en maakten er een grote puinhoop van. Och dat zullen vast vaker hebben meegemaakt. Op dat moment wisten de kinderen nog steeds niet waar we naar toe zouden gaan, wel vond Merijn het apart dat er overal dingetjes van disney stonden maar hij legde het verband niet.

Uiteindelijk gingen we op weg richting het park jammer dat het regende. Maar dat mocht de pret niet drukken. Toen we met de auto voor de poort van Disneyland parking stonden en merijn door kreeg dat we naar disneyland gingen, puilden zijn ogen bijna uit.


De auto entreeMerijn heeft door dat we naar het park gaan

Natuurlijk was het ontzettend druk, te veel mensen in een te groot park met eigenlijk niet zulk lekker weer. Van te voren had ik bedacht dat ik niet met de kinderen in attracties zou gaan waar de wachttijd langer dan 45 minuten zou zijn.
Ook was dit een weekend voor de kinderen, dus alles wat spectaculair was zou ik aan mij voorbij laten gaan.

Disneyland 2009

Disneyland 2009

Zo gingen we wel in It's a small world, en ben ik met Merijn in pirates of the caribean geweest, mariette ging met Xander in de grote carrousel. Voor de rest hebben veel door het park gelopen, Merijn is in het kasteel geweest van doornroosje.

Disneyland 2009

Disneyland 2009
it's a small world

Disneyland 2009
Pirate's of the carabean

De rij voor Pinokio duur Merijn te lang. Wat de kinderen echt te gek vonden waren de parades en shows, zo hebben we de mini trein gezien, de grote parade, waar we trouwens meer dan 40 minuten voor op een super stekje gezeten, maar dat was het dan ook waard. Zeker een aanrader om daar wat langer voor te wachten. Na de grote parade zijn we nog even wezen kijken bij DJ Stich.

Disneyland 2009
De mini trein parade

Disneyland 2009
Mickey Mouse

Disneyland 2009
tijgertje

Disneyland 2009
De grote parade

Disneyland 2009
DJ Stich

Omdat we eigenlijk gedurende dag slecht gegeten hadden met de kinderen, ze vinden het fijn om echt aan te tafel te zitten en daar waren we niet aan toe gekomen, besloten wat vroeger op zoek te gaan naar een restaurant.

Nu komt de tip van de dag. In het park moet je voor een foto met je favoriete disney figuur soms wel 40 minuten in de rij staan. Iets wat we vorige keer inderdaad gedaan hebben. Ook moet je echt opzoek naar de disney figuren, het is niet dat ze in het grote park echt los lopen.

We liepen eigenlijk per ongeluk het Disney café in, in disney village. Zonder dat we het verwachtte kwamen allerlei poppen bij ons aan tafel zitten. De eerste was Kaptitein haak, je had het gezicht van Merijn moeten zien. Merijn zat op een gegeven moment onder de tafel en hield het peter pan poppetje wat hij van ons gekregen had voor het gezicht van kapitein haak. Peter Pan zou hem beschermen.

Waar je in het park 40 min op wacht krijg jij hier zomaar aan je tafel, ja het eten heeft geen café prijzen, het is geen culinair hoogstandje, (doorbakken, stuk rundvlees, moest een sappige biefstuk voorstellen, maar ja)

Voor al het mickey café heeft deze eerste dag echt gemaakt voor de kinderen.
Gelukkig ging het slapen in het hotel de tweede nacht beter. We werden bijna uitgerust wakker.

Geen opmerkingen: