vrijdag 26 oktober 2007

Het vaste avond ritueel bruut verstoord

Eigenlijk hebben we elke avond het zelfde bed ritueel voor merijn. Daardoor gaat hij rustig en lekker slapen.. Na het eten gaan we nog even spelen. Zo rond 19:00 uur /19:30 uur gaan we naar boven en laten we het bad vollopen. Merijn mag dan even op het springen van papa en mama en wordt dan in bad. Meestal gaat papa dan met hem mee... Meestal als de timing goed is komt Xander ook nog even bij papa en merijn in bad.

Nadat Xander schoon is wordt hij door mama uit bad gehaald om, nadat hij droog en aangekleed is lekker drinken bij mama te krijgen. Ongeveer op dat moment gaat papa uit bad en kleed zich aan.. Uiteraard zijn wel eerst de tanden van Rijneman in bad gepoetst. Merijn en papa gaan dan dansend naar de baby kamer om hem in zijn pyjama te hijsen.

Als hij bed klaar is mag hij nog even bij mama liggen in bed. Daarna loopt hij samen met papa naar bed, waar papa nog een verhaal leest uit woezel en pip (deel 1, 2 of 3), wat echt leuke voorlees verhaaltjes zijn, echt een aanrader voor de kleinste kinderen... en je steunt er een goed doel mee.

Maar vandaag liep het enigsinds anders. Vandaag zou mama met merijn en xander in bad. Ik had net Xander aan mama aangegeven, toen bij papa een aandrang begon... Terwijl ik lekker beneden in het kleinste kamertje een "krantje zat te lezen" hoorde ik een luid gegil. Mijn ergste nachtmerrie bij het naar bad gaan was Mariette overkomen... Nee geen niets ernstigs maar wel een ongelukje. Xander had namelijk tot drie keer toe in bad gepoept terwijl mama en merijn er bij zaten... Het hele bad was geelig... Bah wat vies.... Snel het hele spul maar onder de douche. Wat een ranzige bende... Maar als er één een hekel heeft aan douchen is het Merijn wel... Dus dat werd een flinke drama.. Maar het kwaad was al geschied.

Gelukkig ging hij nadat ik hem een extra knuffel had gegeven toch lief slapen..

Geen opmerkingen: