zondag 5 april 2009

Loodverdrieters bedrijf

Ik had eerlijk gezegd gehoopt dat onze problemen met de loodgieters eindelijk oplost zouden worden. Maar helaas, het heeft niet zo moeten zijn. Het zag er allemaal zo mooi uit. De badkamer en al het werk dat ze verrichte. Helaas bleek al snel dat het mannen waren die niet zo nauw waren met het nakomen van afspraken. Vaak kwamen ze helemaal niet opdagen of ze kwamen laat, of gingen na een uur of wat weer weg, zonder datgene af te maken waarvoor ze kwamen. Och we hadden toch tijd genoeg voor deze verbouwing.

Mooie plek voor zo'n verwarmingsbuis toch?



Ook maakte ze de ene domme fout na de andere, het lezen van een technische tekening viel ze in ieder geval erg zwaar. Zo komt er nu een verwarmingspijp uit de grond op een zeer onlogische plaats en hadden ze bijna de gasleiding uit de grond laten komen waar nu een kruk staat. (gelukkig was mijn schoonvader aanwezig om op tijd een aan te geven dat de tekening zei dat de gasleiding ergens anders uit de muur moest komen..


Precies onder die tweede kruk plaatsen ze de gasleiding

Zo vonden ze het ook hun opdracht om wel een gat te maken in de kelder door de buitenmuur om een riool aan te leggen. Maar het dicht maken van het gat was niet hun ding. Zo kon het gebeuren dat door een paar flinke regen buien het gat wat zij gefabriceerd hadden er voor zorgde dat de kelder blank stond.


Het gat waardoor ongeveer vier badkuipen met modderig water naar binnen kwam. (gat is uiteraard nu wel dicht gecement en gepurred)

Uiteraard hebben ze door het vele niet opkomen dagen, of doordat ze telkens maar heel kort op het werk waren, het werk niet op tijd afgekregen. zelfs nadat ze de dag voor de verhuizing voor het eerst wel echt hard hadden gewerkt, krijgen ze het niet af en moest een groot deel (lees onder andere het toilet beneden) in de weken na de verhuizen worden afgemaakt.

En geloof me dit alles had ik allemaal voor lief genomen, als niet gebleken had dat het verwarmingssysteem waar zij aan gewerkt hadden niet had gelekt. Alle koppeling welke deze firma had aangebracht lekten. Dus niet alleen de koppelingen onder de vloer, maar ook de koppelingen boven de vloer, met andere woorden, alles wat boven de vloer zat maakt schade, waterschade, zo hoop ik niet dat de lekkages welke onder de keuken bevonden, maar boven de oude houten ondervloer een rottings- of schimmelvormingsproces in werking heeft gezet op deze houten vloer.


Wat een beetje lekkage al niet kan doen

Omdat het verwarmingssysteem continu leeg liep en we deze elke keer moesten bijvullen is volgens de CV monteur, een expansie vat het ook nog eens moeten begeven.

onze naardense loodgieters vrienden zijn meerdere malen terug gekomen, maar konden steeds de problemen niet definitief oplossen. Onlangs hebben ze begin maart alle koppelingen vervangen, in de hoop dat de problemen dan opgelost zouden zijn. Helaas...

Nu een maand later, blijft het verwarmingssysteem nog steeds niet op druk. Ik ben geen specialist maar volgens mij betekent dit dat de problemen nog steeds niet verholpen zijn.

We hebben meer en deel van de facturen betaald. Volgens mijn staat er nog minder dan 10% open. Gedurende de laatste maanden heb ik meerdere malen per brief of per email het beste bedrijf aangeschreven. Zelfs een aangetekend schrijven is richting naarden vertrokken. Helaas hebben ze deze brief niet op het postkantoor opgehaald. Uit de wandelgangen heb ik dan begrepen dat het bedrijf daar ook niet meer gevestigd is.

Nu begint alleen de situatie een beetje vervelend te woorden. Het loogieters bedrijf uit naarden heeft namelijk gedreigd ons voor de rechter de slepen, omdat we niet betalen. Mooi verhaal, eerst slecht werk leveren, het werk te laat opleveren. problemen meer dan 5 maanden laten doorslepen. (nu is het nog niet opgelost) en dan ook nog verwachten dat ik alle gemaakte uren ga betalen. Uiteraard heb ik het bedrijf uitgelegd dat ik een vergoeding wil voor de schades veroorzaakt door de lekkages, dat ik compensatie wil voor het slechte werk en het niet nakomen van de afspraken (zoals de opleverdatum), dat ik genoegdoening wil voor het feit dat mijn verwarmingssysteem nog steeds lekt bijna vijf maanden na de oplevering.

Ik wil best nog een beetje betalen, een bedrijf hoeft namelijk geen verlies te maken op materiaal, maar ik betaal pas als het werk af is.

O ja, Meneer richard H. van het loodgieters bedrijf uit naarden of huizen (whatever) als je gaat dreigen, doe dat één niet per email (niet handig) en twee als je nuchter bent, want ik heb ondanks het duidelijke dreigement er ongeveer twee uur overgedaan om te ontcijferen wat je precies probeerde te zeggen.. Want jeetje, je dreig email, leek wel een goedkope puzzel.

Naardens Loodgietersbedrijf V.O.F.

1 opmerking:

Robert zei

Respect !!!