zaterdag 16 juni 2007

Morgen Vaderdag, vandaag Mariette gebrandmerkt

Morgen vaderdag, ik kijk er echt naar uit. De kleine man heeft vast iets moois gemaakt op het kinderdagverblijf.

Maar met de zwangerschap van Mariette gaat het niet helemaal naar wens. Normaal gesproken zou omstreeks deze periode de baby met het hoofd naar beneden moeten gaan indalen. In het slechtste geval gaat een kind in een stuitligging liggen. Nu wil het geval dat de mister X. het nodig vindt om dwars te gaan liggen. Ok begrijpelijk met een vader zoals ik, maar je wenst het niemand toe.

Van een kind bevallen is geen pretje, een stuitligging al helemaal niet, maar overdwars? Nee overdwars komt hij er echt niet uit. Er zit maar een ding op: Mister X moet draaien. We zijn begonnen met Moxatherapie. Moxatherapie is een soort Acupunctuur met een sigaar.


Dit betekent dat ik met een soort sigaar 2 x 15 minuten een kleine teen aan het begloeien ben.
Kinkt raar maar het schijnt te werken. Zelfs onze verzekering dekt de schade. Baad het niet schaadt het niet zullen we maar zeggen. Het vervelende alleen is dat op de tweede dag (vandaag dus) ik de linker kleine teen van Mariette verbrand hebt. Ik heb per ongeluk met de brandende Moxa staaf haar kleine teen gebrandmerkt. (sessie vandaag is dan ook zeker mislukt)

Als de Moxa staven niet gaan werken, gaan ze proberen in het ziekenhuis het kindje te draaien. Dit schijnt zeer pijnlijk te zijn en niet geheel zonder gevaar voor het kindje. We hopen dan ook eicht niet dat het zover komt. Maar als ook het draaien niet gaat werken, is er nog maar één mogelijkheid. (keizersnee) en dit zou betekenen dat onze droom ook het tweede kindje veilig thuis op de wereld te zetten niet door zou gaan. Laten we hopen dat het Mannetje gaat draaien.

Geen opmerkingen: