woensdag 11 juli 2007

Mr X got turned!

Deze morgen moesten Mariette en ik naar het ziekenhuis controle, of Mr. X nog verkeerd lag of dat hij de richting had gevonden richting de uitgang. Een beetje zenuwachtig liepen we beiden het ziekenhuis binnen. Eigenlijk wisten we beiden dat de baby niet goed zou liggen, maar helemaal zeker waren we niet.

Eenmaal binnen moest Mariette gaan liggen en werd het echo apparaat op haar buik gezet, vorig week nog lag hij goed bij de check, maar dit keer was hij behoorlijk uit de richting. De afgelopen tijd had hij altijd met zijn hoofd links van mariette d'r buik gezeten, maar nu lag hij helemaal rechts. De dokter besloot daarop de baby te gaan draaien, iets waar we beiden niet naar uitgekeken hadden, want dit draaien is schijnbaar behoorlijk pijnlijk.

Alvorens de draaipoging in gezet werd moest eerst bekeken worden of de baby sterk genoeg is om de draaipoging te doorstaan. Daarvoor werd de baby, (Jet's buik) eerst een half uur aan de CTG gezet, een soort hart filmpje. Na een half kwam er een courdon aan mensen de behandelkamer binnen en werd de draaipoging ingezet. Er werd door de dokter vakkundig, maar hardhandig drukgezet op de buik van mariette en binnen een paar minuutjes lag hij met zijn hoofdje in de goede richting.

Nadat Mariette nog een half uur aan de CTG had gelegen om te kijken of het mannetje ook de draai actie goed had doorstaan mochten we richting huis (of kantoor).

En nu maar hopen dat hij blijft zitten, maar daar hebben we eigenlijk een hard hoofd in. Vrijdag weten we meer want dan heeft jet weer een afspraak bij de verloskundige en dinsdag moeten we weer naar het ziekenhuis voor controle.

Hij lijkt echt al op zijn vader, hij is gewoon een dwarsligger.


Geen opmerkingen: