dinsdag 30 maart 2010

Het zit ook nooit mee

Ik kan er echt af en toe gestoord van raken, de pech de we hebben met het huis. Ok je weet het als je een oud huis koopt dat je een grote kans op problemen krijgt, maar het houdt nooit op. We hebben in ieder geval te de volgende winter de tijd om het dak boven de keuken te repareren. Gelukkig sneeuwt het voorlopig niet, maar die bruine plekken in ons net gestuukte plafond zijn toch erg vervelend.

Al enige tijd geleden schreef ik over onze ervaringen met onze loodgieters. Deze waren niet zo best. Lekkage, dreigementen alles heb ik meegemaakt met deze lamzakken.

Nu heeft het volgende euvel zich weer voor gedaan. Onze combi ketel doet het zo goed dat het huis ongevraagd 23 graden plus en de douche ongeveer 5 graden. Ik zeg dat is niet plezant. Normaal zit ik op dinsdag in Belgie, maar vandaag heb ik deze rit moeten laten schieten. Omdat onze CV installateur zou langskomen. Gelukkig is het einde kwartaal op werk en had ik geen directe meetings met klanten of partners. Ze zouden in de ochtend komen. Helaas vergat de planning mij te bellen en moest ik er een telefoontje aan wagen rond de klok van 12:15.

Uiteindelijk stond de goede man bij ons op de stoep. De vriendelijke borst was in een klein half uur en ging na een korte test weer op weg. Aangezien mijn hoofdhaar in de afgelopen 6 jaar niet zolang was geweest besloot ik de heggenschaar op mijn hoofdhuid los te laten, met de gedachte dat ik zo weer lekker onder een warme douche kon afspoelen.

Na 10 minuten zat mijn kapsel weer zoals het hoort, kort, kaal, maar wel verzorgd, dus niet als een piekerige landloper, die eens per kwartaal een scheermes over zijn hoofd haalt.
Vol verwachting zet ik de douche aan. Toen wij deze regendouche bestelde stelde ik me voor dat als je hier onderging staan dat je jezelf in het amazone gebied waande tijdens in de regentijd. Een warme zachte verschonende regenbui die altijd welkom is na een dag hard werken of om gewoon je dag super te beginnen.

Helaas kwam ik vandaag tot de conclusie dat de reparatie toch niet helemaal goed was uitgevoerd, een koude zeikerige pis straal landde op mijn kale bats.

Morgen half negen stipt is de monteur er weer, maar dan om de klus echt te klaren, hoop ik..

1 opmerking:

Ria zei

Sterkte morgen,en anders kom je maar hier douchen