maandag 16 juli 2007

Andere belangrijke zaken


Morgen is een belangrijke dag Mariette en ik moeten zo rond tien uur in het flevoziekenhuis zijn. Als Mr X. dan nog steeds headdown ligt ga ik er vanuit dat alles ok is en dat hij zonder hulp of tussenkomst van specialisten anders dan onze eigen uitgekozen verloskundige van het geboorte atelier. Vanaf het eerste moment hadden Mariette en ik over deze praktijk en goed gevoel en tot nu toe maken ze het helemaal waar. Maar dat kan ook niet anders met zo'n naam toch?


Iets wat me ook opvalt is het weer. Meestal begin je over weer als het je niet meer weet waar je het over wil hebben. Dan begin je over werk of over het weer. Nou werk is zo aan de beurt. Maar het weer is echt van slag. Of het nu door de broeikasgassen of door iets anders komt, ik heb volgens mij nog nooit zo zomer meegemaakt. Ja, er waren best wel eens zomers met veel regen, of zomers waar het niet zo warm was. Ik bedoel ik had niet voor niets dikke zeilpakken en warme truien op de zeilschool liggen. Maar dit jaar voelt het gewoon anders en als ik vanuit mijn zolderraam naar buiten kijk. dan is het raar. Elke dag onweer, heftige regen, grote verschillen van minuut te minuut. Nee ik kan er nog geen vat opkrijgen.


Over werk gesproken, ik loop al ongeveer 5 jaar het woord te prediken dat SSL VPN gemakkelijk is, dat het altijd werkt en het makkelijk in beheer is dat als je internet hebt, dat het ook werkt. Nu maken wij gebruik van IPSec, datgene waar ik al jaren van roep dat het lastig is, een grote beheerslast geeft en er veel verstoring mee optreden. Uiteraard is het veilig, niet zo veilig als een goede SSL oplossing, maar veilig is het zeker, zeker wanneer je als beheer organisatie het endpoint goed onder controle hebt.
Nou ik heb het aan de lijve ondervonden IPsec is niet gebruikers vriendelijk. Nu weet ik dat ik niet de meest technische persoon ben. Dat PC's onder mijn handen sterven als ik er naar kijk. Maar ik kreeg het niet aan de praat. Doe mij maar SSL.. en zo en voor wie dit niet begreep verwijs ik naar het volgende document. Voor diegene die het niet interesseert of niet wil begrijpen stuur ik naar de volgende site.

1 opmerking:

Tamara le Roy zei

Ja bizar! Ik had het er net over met Gabe.Een regenachtige, koud of juist hele warme zomer snappen we. Ook dat na heel warm weer onweer volgt ed, maar dit? Elke dag verbaas ik me er weer over.
Suc6 morgen